Een boek met een natuurgedicht voor elke dag van het jaar.

Waarom ik dit boek kocht?
Ik kocht de gedichtenbundel ‘Ik wou dat ik een vogel was’ een tijd terug omdat we veel te weinig rond gedichten werken en ik daar verandering in wilde brengen. Mijn kinderen voelen er maar weinig voor en een gewone gedichtenbundel in huis halen, leek me niet het beste plan. Ook wilde ik me niet beperken tot 1 dichter of 1 soort stijl van gedicht.

Ga dan toch gewoon het internet op… Dan zitten we daar weer tijdens de lessen met een tablet tussen ons in. Nee, dat vind ik echt maar niets en zo onpersoonlijk. Een boek tussen ons op tafel is veel gezelliger vind ik. Ja, ik ben echt in een verkeerde tijd geboren op dat vlak.

Het speelde al een tijdje toen ik plots dit boek op het internet zag passeren. Ik weet al niet meer waar, maar de cover en titel spraken me meteen aan dus zocht ik het op. Ik moest wel even slikken bij de prijs van het boek… Het is namelijk niet het goedkoopste boek met zijn 39,99 euro.

Ik zocht dus eerst wat boekreviews op alvorens ik het kocht en ik vond werkelijk geen enkele slechte. Ik slikte een keer goed door en plaatste mijn bestelling. Spannend wachtte ik af tot het boek geleverd werd…

Het boek werd geleverd…
… en wauw! Echt, mijn mond viel open. Zo’n mooi boek! Prachtige kaft, prachtige inhoud en met zo’n bladwijzerlintje. De tekeningen zijn prachtig, de opmaak is prachtig, … Het boek was heerlijk dik en groot.

Het boek is opgedeeld in de 12 maanden van het jaar en voor elke dag van de maand is er een gedicht dat bij die periode past. Wintergedichten bij de winter, kerstgedichten rond kerst, zomergedichten voor de zomer, … Elk gedicht over de natuur. Als we dus spreken over ‘kerst’ dan spreken we over de den, sneeuw, donker, … en niet typisch kerst.

Aan het begin van elke nieuwe maand vind je een inhoudsopgave. Op het einde van het boek telkens een register op auteursnaam, een register op titel en een register op beginregel. Als je dus een gedicht zoekt van een specifieke auteur dan kan je gewoon daar snel opzoeken welke gedichten op welke pagina allemaal van die auteur zijn.

Er is ook een uitgebreide bronvermelding achteraan het boek.

We hebben al verschillende gedichten uit ‘Ik wou dat ik een vogel was’ gelezen en er staan nog heel wat creatieve ideeën klaar om ermee aan de slag te gaan. Ik had het gelukkig goed ingeschat en dit boek vinden de jongens echt leuk. Altijd fijn, dat maakt de lessen zoveel gemakkelijker en aangenamer.

Praktische informatie.
Het boek is uitgegeven door uitgeverij Ploegsma en de wondermooie illustraties zijn van de hand van Frann Preston-Gannon.
Het telt 329 pagina’s en ze zijn 1 voor 1 prachtig mooi. Ik wou dat ik een vogel was ziet er echt luxueus uit. Een mega aanrader en zijn 39,99 euro meer dan waard!

Dit prachtige boek kan je hier kopen en geloof mij, je zal er geen spijt van krijgen.

Wil je meer van mijn boekentips lezen? Dat kan hier!

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!