Ik hou van bewegend leren en heb daar dan ook heel wat dingen voor in huis, maar vandaag wil ik het hebben over de All Around Leraning! A Circle Time Activity Mat. Mondje vol hé?!

De set bevat 12 delen…
– Een grote mat met diameter 1m20 uit waterbestendig materiaal welke is onderverdeel in 10 delen die telkens een een andere kleur (5 verschillende kleuren), een vorm en een cijfer van 1 tem10 bevat.
– 5 pittenzakjes in 5 verschillende kleuren.
– 2 opblaasbare dobbelstenen (1-5 + vraagteken en 6-10).
– 1 opblaasbare dobbelsteen met daarop 5 kleuren en een vraagteken.
– 2 opblaasbare dobbelstenen met daarop telkens 5 verschillende vormen en een vraagteken.

Spelen maar!
Vanwege de vele dobbelstenen kan je enorm veel verschillende spelvarianten spelen met dit spel. Je kan je kind laten spelen op kleur, vorm of cijfer. Je kan natuurlijk ook zonder de dobbelstenen spelen en zo ook optellen en aftrekken oefenen door zelf opdrachten te bedenken. Dan is het niet meer enkel voor peuters en kleuters, maar ook voor kinderen van het eerste leerjaar.

Je kan je kind 1 van de dobbelstenen laten gooien en dan op het juiste deel van de mat laten staan. Vanaf nu spring je na elke worp naar het juiste deel op de mat.

Je kan je kind ook de pittenzakjes op het juiste antwoord laten gooien.

Doordat de mat waterbestendig is, is dit materiaal ideaal om buiten te gebruiken. Je kan het zelfs extra moeilijk, maar vooral leuk maken door ze bijvoorbeeld naar het volgende juiste antwoord te stappen met een lepel in hun mond met daarop een ei of een potje water op hun hoofd.

Je kan dit geweldig leuke spel hier kopen.

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!