We hebben de smaak van het spelen met de TipToi weer helemaal te pakken dus deel ik deze week onze absolute topfavoriet. Het TipToi spel dat we al het langste hebben en dat we al het langste hebben en het meeste uit de kast kwam…

Het mysterie van het getalleneiland!

Getalleneiland is een super leuk spel wiskunde te oefenen voor kinderen die beginnen met rekenen tot 10 en tot zij die de vermenigvuldigingen, delingen en rekenen tot en met 100 leren. Kortom voor kinderen van 5 tot 10 jaar ongeveer.

Je kan het spel alleen spelen, maar ook met 2, 3 of 4 spelers.

Hoe werkt het?
De bedoeling is om ter meeste schatten en edelstenen te verzamelen. Dit doe je door de rekenopdrachten die de TipToi pen zegt op te lossen.

Het spel heeft 4 verschillende spelkeuzes en als je daarbinnen ook nog eens de moeilijkheidsgraden telt heb je eigenlijk 9 verschillende varianten.

Spel 1
Hierbij gebruik je enkel de groene schatkisten tot en met 10. Deze moet je op het eiland leggen. Naast het spelbord leg je de edelstenen, papegaai fiche en zeemeermin fiche. Van zodra het spel start krijg je rekenopdrachten en moet je naar de schatkist stappen met daarop het juiste antwoord. Is het juist dan mag je de schatkist hebben en verdien je af en toe zelfs een extra edelsteen. Is het antwoord fout dan moet je verder zoeken naar het juiste antwoord.

Hier ga de cijfers zoeken tot en met 10, 1 meer en 1 minder oefenen, optellen en aftrekken tot en met 10.

Spel 2
Hier kan je kiezen tussen een gemakkelijk of gemiddeld spelverloop. Je gebruikt hoe dan ook alle gele schatkisten met daarop cijfers tot en met 25, de papegaai en zeemeermin. Speel je de gemiddelde variant dan moet je ook nog de fiche met de dolfijn naast het spelbord leggen.

Bij dit spel leer je de cijfers tot en met 25 herkennen, optellen en aftrekken tot en met 25, maar ook verdubbelen en halveren. Het rekenen gaat over tientallen heen dus bijvoorbeeld 8+5 of 22-9.

Spel 3
Heeft naast de optie om de gemakkelijke of gemiddelde variant ook een moeilijke variant te kiezen. Bij dit spel heb je alle gele en blauwe schatkisten nodig en naargelang het spel ook de dolfijn en piraten fiche.

Je leert hier de cijfers herkennen, optellen en aftrekken tot en met 100 alsook verdubbelen en halveren.

Spel 4
Hier heb je dezelfde spelopstelling als bij spel 3 maar valt het halveren en verdubbelen weg en komt er vermenigvuldigen en delen in de plaats.

Minispellen en speciale rekensommen
Bij spel 2, 3 en 4 worden er af en toe speciale rekensommen gegeven of minispellen aangeboden. Ook zullen de vissen en bomen gebruikt worden om naar een antwoord te vragen of de cijfers te leren herkennen. Kortom je zal ogen te kort komen en goed en snel moeten nadenken om jouw schatkist of edelsteen te verdienen.

Wat wij er van vinden?
Aangezien het ons meest gespeelde TipToi spel is, kan je er vanuit gaan dat we het geweldig vinden en dat is ook echt zo. Het heeft echt al voor heel wat uren speelplezier gezorgd en destijds onze 2 oudste enorm geholpen om de vermenigvuldigingen en deeltafels te automatiseren. Het is gewoon een kei toffe manier van wiskunde doen.

Als je mij hoort zeggen dat we pas in de boeken werken nadat we het eerst spelend onder de knie hebben dan bedoel ik dus dat we oefenen met spellen als deze alvorens we op papier gaan rekenen. Als ze het spelend kunnen dan gaan de boeken 10x vlotter en is er veel meer enthousiasme om alles te doen.

Als je ooit de kans hebt en je hebt kinderen tussen 5 en 10 jaar, dan zou ik deze zeker kopen. Nog geen seconde spijt gehad van deze aankoop.

Het mysterie van het getalleneiland is hier te koop!

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!