Ik begin zo stilaan uitgereviewd te geraken wat SmartGames betreft. Ik heb er nog 3 recente waarover ik kan schrijven en dan enkel nog een paar oudere die niet meer te verkrijgen zijn, maar tot het zover is gaan we door…

Voor deze week een SmartGames review over 2 uit de compact reeks. Het voordeel van deze spellen is dat ze, zoals de naam het zegt, compact zijn en dus gemakkelijk mee te nemen en niet teveel plaats nemen in je kast.

Een ander voordeel van de compact reeks is dat ze helemaal niet duur zijn, maar wel erg leuk.

Asteroid Escape
Eerst eentje die ik echt kei tof vind. Ken je zo die puzzeltjes waarbij je 8 blokjes hebt en 1 leeg vakje die je dan moet schuiven tot je een prentje hebt? Wel, daar lijkt deze op en ik was als kind verslaafd aan zo’n puzzeltjes. Dit spel is dus echt mijn ding.

In dit geval zijn er 7 stukken met asteroïden en 1 met een ruimteschip. De bedoeling is dat je schuift totdat het ruimteschip onderaan van het spelbord kan vliegen.

60 opdrachten van gemakkelijk naar moeilijk die ook telkens aangeven hoeveel stappen je minimum moet zetten om het op te lossen.

Simpel en toch mega leuk!

Hij is voor kinderen vanaf 8 jaar, maar volgens mij moeten de eenvoudige opdrachten al mogelijk zijn vanaf 6 jaar. Het is maar hoe graag je kind puzzelt natuurlijk.

Asteroid Escape kan je hier kopen.

Ghost Hunters
Deze is 1 van de favorieten van Lucas. Spoken jagen is natuurlijk helemaal zijn ding. In dit spel zitten 30 dubbelzijdige opdrachtkaarten met daarop spoken die je moet vangen met behulp van de 6 puzzelstukken. Elk spook moet in het licht van de zaklamp verschijnen.

In het begin krijg je tips doordat op de opdrachtkaarten de vormen van de blokken zijn aangegeven. Daarna staat er nog een zaklamp als tip afgebeeld om vervolgens het helemaal zelf te moeten doen.

Ik vind dit persoonlijk niet de allermoeilijkste van de SmartGames, maar leuk is hij zeker wel.

Deze is voor kinderen vanaf 6 jaar en dat lijkt me behoorlijk correct ingeschat.

Ghost Hunters kan je hier kopen.

Wil je graag nog meer SmartGames ontdekken?
– Favoriete SmartGames voor 3+
– 3x SmartGames met magneten
– SmartGames en hoogbegaafd – 3 favorieten
– SmartGames: IQ-Arrows
– 4 uitdagende sprookjes
– Favoriete SmartGames voor kinderen van(af) 6 jaar.
SmartGames on ice

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!