Lang, lang geleden schreef ik eens een blog over de maaltafels leren met Suske en Wiske. Ik vond het nog wel eens tijd om de 2 kleine avontuurlijke helden nog eens in de kijker te zetten.

Junior Suske en Wiske hebben 2 magnetische oefenboeken op de markt.

  • Ik leer rekenen
  • Ik leer lezen

Beiden komen in een stevige en kleurrijke map, helemaal in Suske en Wiske stijl.

Ik leer rekenen
De set bevat 16 opdrachten (8x dubbelzijdig) en tal van kleurrijke magneetjes. De opdrachten zijn niet altijd in logische volgorde opgebouwd. Ze beginnen bijvoorbeeld met tellen van 1 tot 10, daarna rekenen tot 10 en dan pas splitsen tot 10 en hoeveelheden vergelijken tot 10. Natuurlijk maak je de opdrachten in de volgorde die je zelf wil en kan je ze dus anders sorteren. 6 van de 16 opdrachten gaan over rekenen tot 10, de andere oefenen het rekenen tot 20.

Alles zit in een leuk plooibare map die je helemaal kan open plooien. Deze is ook nog eens bedrukt met leuke tekeningen met bijhorende opdrachten.

Ik leer rekenen is voor kinderen vanaf 6 jaar en dat klopt ook. Het is ideaal voor kinderen die in het eerste jaar zitten en het groeit dat ganse schooljaar met je kind mee.

Ik leer rekenen kan je hier kopen!

Ik leer lezen
Ook deze set bevat 16 opdrachten (8x dubbelzijdig) en enorm veel magneetjes. Ideaal om ook los te gebruiken trouwens. Hier zijn de opdrachten veel logischer opgebouwd, al is het ook niet 100% hoe ik het zou aanpakken qua volgorde in de opdrachten, maar ach… Ook hier kies je gewoon lekker zelf in welke volgorde je ze maakt. Je begint met de eerste of middelste letter te zoeken, daarna ga je woordjes maken en uiteindelijk moet je zinnetjes kiezen die bij een prentje passen.

Ook hier zit alles in een leuke en kleurrijke map die je helemaal kan openplooien en die vol leuke opdrachten staat.

Net als de andere is ook deze vanaf 6 jaar wat ook helemaal correct is. Ideaal dus voor kindjes die in het eerste leerjaar zitten.

Ik leer lezen kan je hier kopen!

Toch 1 minpunt…
Het grote minpunt aan beide sets… De papieren zijn behoorlijk dun en kunnen snel scheuren. Aangezien de magneetjes niet super sterk zijn is lamineren niet echt een optie tenzij je het magnetische niet zo belangrijk vindt, maar als ik zo’n setje heb dan wil ik ook wel echt de magneetjes kunnen gebruiken.

Nu ja, het is natuurlijk geen speelgoed maar echt om te oefenen dus het is ook niet de bedoeling dat je de kinderen er echt alleen mee laat of ze ermee door de tuin laat rennen ofzo. Doe je dat wel dan weet je dat de papieren snel met plakband weer aan elkaar moeten gekleefd worden.

Algemeen besluit
Super leuk voor erbij, vooral omdat het de kinderen enorm aanspreekt. De sets zijn ook helemaal niet duur en prijs/kwaliteit zeker correct. Je kan nu eenmaal niet voor 16 euro verwachten dat je super de luxe kwaliteit krijgt natuurlijk. Hier zijn ze in elk geval een grote meerwaarde omdat de kinderen er graag mee aan de slag gaan.

Wisten jullie dat Junior Suske en Wiske ook heel erg leuke AVI boekjes hebben? Wij hebben er een aantal van en ze zijn echt leuk voor beginnende lezertjes.

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!