Ik heb veel boeken over uniek zijn, autisme, goed zijn zoals je bent, … Heel veel boeken en dat is natuurlijk niet onbewust. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen goed in hun vel zitten en inzicht krijgen in zo’n zaken. Boeken zijn altijd een leuke toegangspoort tot gesprekken daarover.

Een favoriet kiezen is moeilijk, diegene die ik heb zijn allemaal prachtig. Waarom ik er dan voor koos om ‘Gewoon zoals je bent‘ te reviewen? Hij sprong me als eerst in het oog toen ik voor mijn boekenkast stond. Waarom? Geen idee, wel weet ik dat hij ideaal is om meer over te vertellen en meer dan verdiend een plaats op de blog krijgt.

Het verhaal
Het verhaal gaat over kleine Snuf de olifant die in de rij moet lopen. Alleen… hij kan niet zo goed in de rij lopen. Hij ziet vanalles zoals een Gnoe met puntige prikhoorns of een Cheeta met gespikkelde vacht. Hij zit allemaal dieren die eigenschappen die hij ook wel wil hebben.

Toch MOET hij in de rij lopen en daar wordt hij verdrietig van tot…. Ze aankomen op de plaats waar ze moeten zijn. Dan blijkt dat hij al die dingen dat de andere dieren helemaal niet nodig heeft, want hij… Hij heeft…

Dat ontdek je in het boek. Hoe dan ook is hij heel speciaal zoals hij is.

De tekeningen
Dat ik een zwak heb voor mooie tekeningen was al wel duidelijk uit mijn vorige boekentips. Ook dit boek lost alle verwachtingen in op dat vlak.

De tekeningen zijn super mooi getekend, niet te druk, mooi in proportie en echt op kindermaat. Op elke pagina komen er een aantal details subtiel terug die op het eerste zicht helemaal niet opvallen zoals een vogel, maar nog subtieler de 2 kleine mestkevertjes met een bolletje mest. Erg leuk om te zien. Het lijkt wel alsof de minikevertjes hun eigen miniverhaaltje vertellen zonder tekst. Super leuk!

Voor wie?
Het boek is echt een kleuterboek, hoewel dat mijn oudste 2 zonen er ook nog wel van kunnen genieten. Ze lezen het maar al te graag voor aan de 3 kleintjes. Ze doen dat dan met de nodige intonatie. Zalig om te zien.

De prijs
Voor amper 13,99 euro krijg je een kwalitatief en groot boek van 28 pagina’s. ABsoluut geen duur boek voor wat je krijgt en welke boodschap het uitdraagt. Een topper!

Gewoon zoals je bent kan je hier kopen en inkijken.

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!