Van zodra Froggit werd gelanceerd, stond hij op mijn verlanglijstje. Ik wilde hem sowieso cadeau geven eind dit jaar met de feestdagen, maar toen kreeg ik de vraag of ik hem wilde testen en jah… Aangezien onze SmartGames verslaving, moest ik daar natuurlijk niet lang over nadenken.

Ik was namelijk héél erg nieuwsgierig naar een Froggit. Froggit is in tegenstelling tot alle andere SmartGames namelijk een spel om met meerdere spelers te spelen ipv alleen.

Samen spelen is voor mijn man nog vele malen moeilijker dan SmartGames alleen spelen, maar hij liet zich niet doen. De kinderen zijn héél competitief en al snel ging we voor het allervolste bord met zoveel mogelijk elkaar ‘pesten’. Ja, zo zijn we dan ook weer.

Over Froggit
Froggit is een spel voor 2 tot 6 spelers. De bedoeling is om als eerste al jouw kikkers naar de overkant van de vijver te brengen. Terwijl jij probeert om jouw kikkers als eerste veilig de vijver te laten oversteken, moet je ook proberen te voorkomen dat jouw tegenspelers hetzelfde doen.

Froggit heeft 2 spelniveaus en is dan ook leuk voor kinderen vanaf 6 jaar. Volgens de doos althans. Onze dochter van 4,5 kan (als je als tegenspeler het haar niet te moeilijk maakt) al fijn meespelen. Doordat je het spel ook op een moeilijker niveau kan spelen is het ook leuk voor oudere kinderen (vanaf 8 jaar) en volwassenen.

Zoals we van SmartGames gewend zijn is ook Froggit een kleurrijk en leerrijk spel. Het speelveld is heerlijk groot en dus steeds overzichtelijk. Zelfs voor gekke gezinnen als het onze die het zo vol mogelijk proberen te zetten.

Hoe spelen?
De bedoeling is dat je je kikkers van lelie naar lelie laat springen om zo de overkant van de vijver te bereiken. Je kan en mag over andere kikkers springen, maar let op. Je tegenspeler mag (net als jij) op bepaalde momenten de vis verplaatsen. Komt hij op jouw kikker terecht dan vliegt jouw kikker weer naar start.

Bij de moeilijkere variant kan je je grote en kleine kikkers een team laten volgen en zo 2 kikkers tegelijkertijd voorruit bewegen. Of je kan met jouw grote kikker een kleine kikker van een tegenspeler gevangen zetten. De kleine kikkers passen dus heel mooi onder of op de grote kikkers.

Wat wij er van vinden?
Het spel is super leuk. Toch is het aanpassen. Als ik aan SmartGames denk dan denk ik onmiddellijk aan de 1-speler denkspellen die van gemakkelijk tot héél moeilijk gaan. Voor mijn man en 3 van de 4 kinderen die al mee kunnen spelen was het zeker een uitdagend en leuk spel. Voor Thibeau en mij mag het dan weer wat moeilijker, maar we zijn dan ook wel wat gewoon als het op denkspellen aankomt.

En daar botsen we op mijn mindset… Ik verwacht van SmartGames een uitdagend denkspel zoals die velen die we al hebben en dit is eigenlijk gewoon een erg leuk gezelschapsspel waarbij het nodige logische inzicht wordt gevraagd.

Het is zeker een mega grote aanrader en het zal hier nog veel gespeeld worden, we hebben immers heel wat afgelachen en gevloekt op elkaar. Wij zijn hier thuis wel te vinden voor van die spelletjes waarbij je elkaar wat kan ‘pesten’. Een mooie om te spelen als je wil werken aan ‘leren verliezen’. Iets dat bij 2 van onze kinderen echt geoefend moet worden.

Waar te koop en wat kost het?
Froggit kan je kopen via de webshop van SmartGames zelf voor 29,99 euro.

Nog meer SmartGames ontdekken?
– Favoriete SmartGames voor 3+
– 3x SmartGames met magneten
– SmartGames en hoogbegaafd – 3 favorieten
– SmartGames: IQ-Arrows
– 4 uitdagende sprookjes
– Favoriete SmartGames voor kinderen van(af) 6 jaar.
SmartGames on ice
2 stoere compact SmartGames

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden. Froggit is gekregen, maar mijn mening eerlijk en oprecht.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!