Na het boek ‘Gewoon zoals je bent‘ vorige week, vond ik ‘Een giraf kan niet dansen’ een perfecte opvolger voor deze week. Ik schreef het immers vorige week al dat ik heel veel boeken heb die gaan over jezelf zijn, autisme, faalangst, … omdat ik dat net zo belangrijk vind om met de kinderen over te praten. Een boek is dan altijd een fijne opening.

Het verhaal…
… gaat over Gerard welke een prachtgiraf is, maar zijn poten staan wat krom en daardoor mankt hij een beetje. Hij kan dan wel goed stilstaan… Rennen was niets voor hem. Dansen dat durfde hij dus al helemaal niet. Als er dan ook in het oerwoud het grote dier-dans-festival wordt georganiseerd, wordt Geraard daar ongelukkig van.

Alle dieren kunnen namelijk prachtig dansen. De wrattenzwijnen, neushoorns, leeuwen, … echt allemaal en als Gerard wil dansen dan lachen ze hem allemaal uit en roepen ze lelijke dingen naar hem.

Gerard krijgt het gevoel bevestiging te krijgen van wat hij al dacht en dat was dat hij echt niet kan dansen. Hij besluit naar huis te gaan. Onderweg kijkt hij naar de maan en komt hij een krekel tegen die hem vertelt hoe ook Gerard kan dansen zonder zich ook maar 1 keer te misstappen.

Gerard luisterde en de krekel kreeg gelijk. Gerard ging dansen en dat hadden alle dieren gezien.

Wat wij er van vinden?
Het is een prachtboek dat aantoont dat als er ook maar 1 iemand in je gelooft (al ben je het zelf) je alles kan. Een boek over vriendschap, faalangst, podiumvrees, vertrouwen en aanmoediging.

Al onze kinderen vinden het een heerlijk boek. Ze kunnen dan honderduit gaan vertellen over zo’n situaties die ze zelf hebben meegemaakt. Zalig om naar te luisteren.

Prijs/kwaliteit?
Voor 14,99 euro krijg je een stevig hardcover boek dat iets groter is dan een A4 formaat. Zeker zijn geld meer dan waard.

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!