1 van de laatste Tiptoi spellen die we kochten. Een spelend leren spel voor kinderen van 5 tot 9 jaar dat je op verschillende moeilijkheidsniveaus kan spelen. Ideaal, want zo gaat het weer jaren mee.

Net zoals alle andere Tiptoi spellen kan je ook de magie van het lezen alleen of met meerdere spelers spelen.

De magie van het spel bevat 3 spelmogelijkheden.
– Tovenaarsleerlingen vanaf 5 jaar
– Beginnende tovenaars vanaf 6 jaar die de letters als kennen
– Voor al bijna echte tovenaars vanaf 7 jaar die al een beetje kunnen lezen

Steeds breidt het spel uit met een extra deel van de toverkast waardoor het moeilijker wordt.

Het verloop van het spel.
Magor, de tovernaar, heft een grote toverwedstrijd die hij wil winnen, maar dat kan hij niet zonder de hulp van je kind. Enkel… Een brutale raaf pikt steeds de kaarten met opgaven. Je kind moet proberen samen met de tovenaar de raaf te vangen en alle moeilijk opgaven oplossen.

Voor tovenaarsleerlingen vanaf 5 jaar.
Bij dit spel moet het kind rijmwoorden vinden voor de toverspreuken van de tovenaar. Daarnaast moet hij ook weten met welke klanken zijn toverspullen beginnen en moet hij spullen vinden in zijn toverkast die met dezelfde klank beginnen als de spullen die in zijn boek staan.

Voor beginnende tovenaars vanaf 6 jaar die de letters al kennen.
Je kind met met letters woorden gaan maken, toverdranken brouwen met enkel ingrediënten die met bepaalde klanken beginnen en je moet uitpluizen wat er allemaal in de toverflessen zit.

Voor al bijna echte tovenaar vanaf 7 jaar die al een beetje kunnen lezen.
Hierbij moet je kind de juiste spullen in de laden leggen, maar daarvoor moet je wel weten wat erop geschreven staat. Daarnaast moet je kind ook 2 woorden terugvinden die in de toverspreuken van de tovenaar voorkomen en moet de tovenaar geholpen worden met het lezen van de aantekening op de achterkant van zijn toverboek om zo te ontdekken welke van zijn vrienden op bezoek komen.

Wat wij er van vinden?
Het is een super leuk en leerrijk spel dat kan dienen als afwisseling tijdens de lessen of om wat extra te oefenen. Toch ben ik er niet 100% tevreden over.

Ik vind Tiptoi over het algemeen wel traag, maar niet storend traag. Dat vind ik bij dit spel wel echt heel opvallend. Daarnaast vind ik ook niet alles even duidelijk waardoor er toch wel de nodige begeleiding nodig is voor de kinderen. Uiteraard spelen ze dit soort spellen meestal wel onder begeleiding, maar in vergelijking met het getalleneiland, welke ze wel echt zelfstandig kunnen spelen is dat bij deze niet het geval. Ik zou het leuker hebben gevonden als het toch net iets duidelijker was allemaal.

Toch hebben we het spel nog en spelen we het af en toe. De kinderen vinden het leuk en het verhaal is gewoon tof gebracht. Magie spreekt nu eenmaal mijn kinderen aan.

De magie van het lezen kan je hier kopen.

Nog meer TipToi spellen ontdekken?
– Tiptoi voor jonge kleuters
– Tiptoi: Starterset wereldatlas
De hongerige getallenrobot
Het mysterie van het getalleneiland

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!