We hebben heel veel SmartGames en dus ook 2 SmartGames voor de allerkleinsten. Die horen er natuurlijk bij en als je een SmartGameszondag wil houden dan moeten die kleintjes ook bezig gehouden worden natuurlijk. Met volgende 2 SmartGames kan je dus ook de allerkleinsten in jouw gezin rustig bezig houden.

Day & Night
Deze is echt voor de allerkleinsten onder ons. Naar gelang waar je een foto van het spel zoekt staat er op de doos 2+ of 3+ afgebeeld. Ikzelf zeg 1+.
Ik heb trouwens de doos niet meer… Dit was het allereerste SmartGame dat ik ooit kocht en het gaat dus echt al jaren mee.

Maar dus… Ik zeg 1+ en dat om de simpele reden dat kinderen aan die leeftijd de blokken al vrij over de basis kunnen schuiven. Natuurlijk kunnen ze de opdracht dan nog niet, maar voor hun fijne motoriek is het wel al erg goed en als je dan toch geld uitgeeft aan speelgoed dan kan het maar beter zo lang mogelijk meegaan. In plaats van een stapeltoren te kopen aan 1 jaar en dit spel aan 2 of 3 jaar, kan je ineens deze kopen en eerst gebruiken als stapeltoren.

Day & Night wordt geleverd met een houten basis, 10 houten blokken en een opdrachtenboekje. Al denk ik, aan de foto’s te zien, dat de nieuwe versie geen boekje heeft maar een houten kaartenhouder en opdrachtkaartjes ipv een boekje. Verder is er niets veranderd aan het spel.

De opdracht is simpel… Maak de prent van de opdracht na. De eerste 24 opdrachten zijn heel eenvoudig. Gewoon nabouwen zoals het op de prent staat. De volgende 24 zijn al wat moeilijker. Nu krijg je het schaduwbeeld van de blokken te zien. Dit is dus al wat moeilijker.

Day & Night is leuk voor kinderen tot ongeveer 5 jaar.

Je kan Day & Night hier kopen.

Bunny Boo
Ook deze hebben we al heel wat jaartjes in onze kast staan en ik heb lang niet geweten waarom. Ik hield hem bij omwille van het educatieve aspect, maar eigenlijk vond niemand hem leuk hier in huis tot enkele maanden geleden toen we met SmartGameszondag begonnen.

Charlotte vond hem toen plots erg leuk en ook Nathan ging ermee spelen. De liefde voor Bunny Boo groeide en is tot op vandaag niet meer verdwenen.

De doos geeft aan 2+ en ik zie vaak in mijn omgeving inderdaad kindjes aan 2 jaar het spel snappen en spelen, mijn kinderen niet. Aan 2 jaar is het erg leuk om het konijn op, in, achter, … de blokken te zetten en dus goed voor de fijne motoriek, maar de opdrachten die krijg ik echt niet uitgelegd aan mijn kinderen van 2.

Maar daar komt dan meteen de reden weer naar boven waarom ik het spel heb gehouden terwijl er jaren niet mee gespeeld werd. Bunny Boo is namelijk een heel geschikt spel om begrippen als in/uit, boven/onder, voor/achter, zichtbaar/onzichtbaar, … te oefenen.

Bunny Boo komt met 60 opdrachtkaarten en zou leuk zijn tot en met 5 jaar, maar mijn zoon van 6,5 kan de moeilijkste ook niet oplossen. Volgens mij kan hij dus zeker langer mee. Het zal erg kind afhankelijk zijn.

Je kan Bunny Boo hier kopen.

Nog meer SmartGames ontdekken?
– Froggit: Een SmartGame voor het hele gezin
– Favoriete SmartGames voor 3+
– 3x SmartGames met magneten
– SmartGames en hoogbegaafd – 3 favorieten
– SmartGames: IQ-Arrows
– 4 uitdagende sprookjes
– Favoriete SmartGames voor kinderen van(af) 6 jaar.
– SmartGames on ice
– 2 stoere compact SmartGames
SmartGames voor autofreaks

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!