Een tijdje geleden waren we op zoek naar iets nieuws om Nathan bezig te houden tijdens de lessen van de andere 4 kinderen. Op dat moment kreeg ik de vraag of ik het nieuwe geluidenprentenboek van Tiptoi wilde testen. De avonturen van Nijntje!

Nijntje… Wie kent het kleine konijntje niet? Ik weet nog dat ik er als kind ontzettende fan van was, dus kon ik echt geen ‘nee’ zeggen.

Toen het boek toekwam en de eerste pagina het allomgekende liedje bleek te bevatten, dat de stift dan ook zingt, was ik al helemaal verkocht.

Wat meer over het boek
Het boek ‘de avonturen van Nijntje’ bevat dikke karton pagina’s waardoor het ideaal is voor jonge kinderen. Ook is het boek een formaat kleiner dan de andere boeken die ik heb waardoor het handiger is voor jonge kinderen om te gebruiken. Het is nog altijd heerlijk groot, maar nu is het opengeklapt een leuk formaat om op de schoot van kleuters te leggen. De grotere leggen wij altijd op tafel omdat ze net iets minder handig zijn om op schoot van de kleintjes te leggen.

Dit is trouwens eigen aan de reeks Tiptoi boeken voor jongere kinderen. Je kon namelijk in mijn artikel over Tiptoi voor jonge kleuters ook al lezen over het andere geluidenboek ‘bij ons thuis’. Dit boek heeft ook datzelfde handige formaat als deze van Nijntje.

Zoals algemeen is bij Tiptoi bevat het boek tal van leuke liedjes, kunnen alle verhaaltjes voorgelezen woorden door de Tiptoi pen en zijn er tal van leuke spelletjes en liedjes.

De verschillende avonturen van Nijntje
Op de eerste pagina leer je wat meer over de familie en vrienden van Nijntje. Je kind leert relaties te leggen tussen de personen zoals ‘Wie is de man van moeder Pluis?’ en ‘Wie is de beste vriendin van Nijntje.’ zo leren kinderen begrippen als man, vrouw, vriendin, vriend,…

Op de volgende pagina ontdek je de dieren in de dierentuin. Je leert meer over de kenmerken van de dieren.

Daarna ontdek je nog Nijntje aan zee, die een feest geeft, naar de speeltuin gaat en Nijntje die sneeuwpret heeft. Steeds vol leuke informatie, een verhaaltjes, liedjes en spelletjes. Je kan ook gewoon overal op tikken met de pen om alles te ontdekken.

Wat wij er van vinden
Het boek ligt hier al weken op tafel en Nathan neemt het regelmatig vast om mee in de zetel of aan tafel te spelen. Mijn idee was dus juist… Ideaal om hem mee bezig te houden terwijl de andere hun lessen doen. Nathan is nu 2,5 terwijl het boek is bedoeld voor kinderen van 3 tot 4 jaar, maar hij doet het echt prima zelf. De spelletjes zijn nog wat moeilijk voor hem om alleen te doen, maar hij kan er wel heerlijk in ontdekken en naar de verhaaltjes luisteren.

Ook Charlotte vindt het een super leuk boek. Vooral de liedjes zijn haar grote favoriet. Het zijn dan ook wel echte oorwurmen.

Echter 1 klein nadeel… Het boek is enkel te verkrijgen als starter-set en niet als los boek. Al goed ben ik van mening dat je nooit pennen teveel kan hebben. Zo hebben wij een pen volledig vol gezet met alle spellen en boeken die we hebben, maar dan in het Frans. Ook eentje in het Engels. Zo kunnen ze de boeken in de andere talen ontdekken. Het werkt namelijk prima zo.

Je kan deze starter-set van Nijntje hier kopen.

Nog meer TipToi spellen ontdekken?
– Tiptoi voor jonge kleuters
– Tiptoi: Starterset wereldatlas
– De hongerige getallenrobot
– Het mysterie van het getalleneiland
Tiptoi: De magie van het lezen

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden. Dit artikel bevat ook een gekregen artikel, dit verandert niets aan mijn eerlijke mening over het product zelf.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!