Zowel Lucas als ik hebben het boek gelezen en we geven dan ook beide onze mening. Eerst laat ik het woord aan Lucas. Nee, je hoeft hem niet af te rekenen op taal- en zinsbouwfouten. Ook dit is voor hem een extra oefening en hij wint er niets bij als ik gans zijn tekst gaan veranderen en verbeteren. Dat deden we mondeling al.

Wat Lucas over het boek wil zeggen
Toen mijn mama me vroeg of ik dit boek wou moest ik eens nadenken. Ik was blij toen ik las dat het een boek voor mijn leeftijd was. Het duurde een paar dagen, maar toen kwam het boek aan. Ik begon het meteen te lezen. Ik zal jullie vertellen wie de hoofdpersonen zijn, waar het zich afspeelt en waar het over gaat.

 De hoofdpersonen zijn Janna (het meisje waar het om draait), Dies (de vriend van Janna), Wolfert (de oom van Janna) en Janna’s tante. Het speelt zich af in Bru, een stad in de zee.

Janna is een meisje dat geen ouders heeft omdat ze allebei dood zijn gegaan zijn. Dus ze gaat wonen in Bru bij haar oom Wolfert. Ze wordt daar al snel bevriend met Dies die verbaasd is met de nieuwkomer. Wolfert is een mosselvisser en gaat al snel weg op zijn boot om mosselen te zoeken om te eten. Ze vindt het niet leuk op het eiland, want ze moet bij haar tante blijven die niet buiten komt. Ook valt ze waardoor ze zich schuurt aan loszittende zeepokken. Dies mag mee met Wolfert gaan varen, maar dat vindt Janna niet leuk. Ze wil ook mee. Dus ze dringt binnen in de boot en verstopt zich. Maar Wolfert vind haar al snel onder de lakens. Ze mocht mee, maar als ze thuis kwam was haar tante razend. Janna voelt ook een stevige storm aankomen en ze had gelijk.  De dijken van Bru barsten uiteen en de schepen dreven weg zonder iemand aan het stuur. De storm is zo hevig dat ze bijna overspoelen! De zandzakken die ze gebruiken drijven ook weg en de hele dijk gaat kapot. De koningin komt langs en de bewoners van Bru krijgen geld om het eiland steviger te maken. Net op tijd om te zorgen dat Bru heel blijft. Ze bouwen Bru terug op en alles wordt gemaakt. De volgende dag is Janna aan het wandelen met Dies en is het net alsof er niets is gebeurd.

Het is een leuk boek voor lezers van 13 jaar die van actie houden. Ik vond het een leuk boek en als ik sterren moest geven zijn het 4,5 sterren. Hopelijk vinden jullie het een leuk boek en hebben jullie er plezier mee.

Nuttige informatie
Schrijver: Saskia Maaskant
Uitgeverij: Davidsfonds infodok
Illustraties: Vicky Maaskant
Isbn: 978 90 02 27060 4
Pagina’s: 213
Het kost: 15,99 euro
Er zit een woordenlijst gedeelte in het boek.
Een deel van het boek is waargebeurd.

Wat ik graag nog wil toevoegen
Veel valt er niet toe te voegen aan wat Lucas heeft gezegd, maar ik vat nog even samen waarover het boek gaat.
Meerminnen verdrinken niet is een spannend histroscih verhaal, gebaseerd op ware en toch wel straffe gebeurtenissen. Het verhaal gaat over stiekem meevaren op de Schelde richting Antwerpen. Misschien heeft er wel iemand zijn vrouw vermoord?! Maar ook over de grootste stormramp in Nederland.

Toen ik het boek begon te lezen was ik er meteen helemaal mee weg. Je wordt echt in het verhaal gezogen en ook al is het een jeugdboek, ook voor mij als volwassene was het een heerlijk boek om te lezen. Zeker een aanrader dus!

Meerminnen verdrinken niet kan je hier kopen.

Nog meer boekentips vind je hier.

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden. Dit artikel bevat ook een gekregen artikel, dit verandert niets aan mijn eerlijke mening over het product zelf.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!