Dat ik al jaren fan ben van SmartGames dat is ondertussen wel geweten. Toen ik dan ook gevraagd werd om de nieuwe spellen van Smart te testen, moest ik eerst even wat opzoekwerk doen. Wie of wat is Smart?

SmartGames valt nu mee onder Games By Smart, natuurlijk blijft het merk SmartGames bestaan, maar het bedrijf verkoopt nu nog meer denkspellen dan enkel die van SmartGames zelf. Jaja, nog meer denkspellen… I’m in people!!

True Balance
Uit het pakket dat ik mocht ontvangen, sprong True Balance compact er het meeste uit om mee van start te gaan. Niemand die wist wat het was en aan de verpakking alleen begrepen we nog altijd niet goed wat het nu juist was, tot we de doos open deden.

We lopen hier echt te vechten om die True Balance. Zowel Nathan van 2,5 als Joeri van 34 jaar. Iedereen wil het spelen en na 1,5 maand is het nog niemand gelukt hem helemaal af te ronden. Joeri staat op kop met 6 van de 8 schijven.

Het is dus een houten stokje met daarop 8 magnetische, roterende schijven. Ze draaien allemaal een andere richting uit en het doel is dat je ze op 1 stapel kan krijgen door enkel het stokje vast te houden. Het vraagt heel wat concentratie en een vaste hand.

Ik kan jullie garanderen dat het voor uren en uren speelplezier zal zorgen.

True Balance Compact is hier te koop.

De Happy Cube
Deze zat ook bij in het pakket, maar ik link graag naar een eerder artikel dat ik 4 jaar geleden al schreef… Ja, wij zijn al jaren fan van Happy Cube en waren dan ook heel blij met een nieuwe in huis, de onze is ondertussen helemaal versleten.

Je kan Happy Cube kopen op de Games By Smart website zelf.

Skillmatics
Mijn eerste reactie op Skillmatics was niet zo enthousiast. Ik en uitwisbare dingen… Het matcht niet altijd. Ik was dus afwachtend en zou mijn beoordeling laten afhangen van wat de kinderen er van vonden.

Skillmatics heeft verschillende sets. 6 op ‘klein’ formaat en 4 op groot formaat. Wijzelf hebben er 3 van de ‘kleine’ en 1 grote en de kinderen zijn er echt opgevlogen.

Een ‘klein’ doosjes bevat 12 opdrachten (6 dubbelzijdige opdrachtkaarten), 1 Skilly Billy pen, 1 Skilly Billy diploma en een veegdoek. Een grote bevat dan weer 20 opdrachten (6 dubbelzijdige opdrachtkaarten), 2 Skilly Billy pennen, 1 Skilly Billy diploma en een veegdoek.
Er zit dus niet zo heel veel verschil op de 2 sets behalve dat de ene set aanzienlijk groter is van formaat dan de kleinere die eigenlijk ook niet zo klein zijn.

Eigenlijk is de opzet simpel, maak de opdrachten samen met Skilly Billy (de pen). Ben je klaar dan wis je alles weer uit met het ‘haar’ van Skilly Billy of de veegdoek en je kan de volgende keer weer gewoon opnieuw beginnen.

Stippen en doolhoven
Deze was het meest geschikt voor Charlotte en Victor. De titel zegt het… Alle opdrachten waren ofwel met oefeningen van stip-naar-stip of met een doolhof. Zo leerden ze cijfers, letters, het alfabet, tellen en oefenden ze hun schrijfmotoriek, maar ook dieren, zintuigen, kleuren, …

Hersen Kraker
Deze vond Lucas het leukste. Hij moest hoofdrekenen, dingen ontcijferen, vergelijkingen oplossen, buiten de kaders denken, … Dat laatste staat ook echt zo op de doos. Dat vond ik wel leuk… Ik hou van buiten kaders denken.

Brein Brekers
Deze was zonder twijfel Thibeau zijn favoriet. Hij riep de hele tijd dat hij er opnieuw mee wilde spelen. Deze was nog meer om buiten de kaders te denken en patronen te decoderen. Hij moest soms echt diep nadenken. Heerlijk om hem bezig te zien.

Ruimte Verkenners
Deze is zo’n leuke aanwinst voor als we binnen het thema ‘ruimte’ werken, maar eigenlijk ligt hij sinds we hem hebben zo ook vaak op tafel. Ook hier moet er vaak wat verder nagedacht worden en de kinderen vinden hem gewoon super leuk en mooi.

Wat wij vinden van Skillmatics
De kinderen zijn fan, heel grote fan. Ze spelen er uren mee en halen ze steeds weer uit de kast. Volgens mij moeten ze nochtans alle opdrachten inmiddels wel vanbuiten kennen. Nu ja, ze zijn bezig, laten hun hersenen werken en laten mij dan ook maar even werken.

Of ik er zelf grote fan van ben? Niet meteen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het is educatief dus wie ben ik dan om te klagen als mijn kinderen het wel super leuk vinden?
Zij moeten er mee aan de slag gaan en dat werkt alleen als zij het leuk vinden. Ik verwacht dus wel dat ik er in de toekomst nog enkele zal kopen voor hen.

Je kan Skillmatics kopen op de website van Games By Smart zelf.

SmartGames
What can I say…
Ik schreef inmiddels 11 blogs over SmartGames en er zullen er in de toekomst vast nog volgen. De laatste is deze over SmartGames voor de allerkleinsten, maar onderaan het artikel vind je alle links naar de voorgaande artikels die ik over SmartGames schreef.

Ander Games By Smart speelgoed
Ook SmartMax en GeoSmart zijn een onderdeel van Games By Smart en ja, ook van deze twee hebben we al enkele jaren materialen in huis. Dat wil natuurlijk zeggen dat we ze leuk vinden en ook daar al veel plezier aan beleefd hebben.

Het enige waarvan we niets hebben is Smartivity en ik ga gewoon kei hard doen alsof ik het niet gezien heb ook niet, want wat ziet dat er mega leuk uit!

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden. Dit artikel bevat ook een gekregen artikel, dit verandert niets aan mijn eerlijke mening over het product zelf.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!