De mooiste kindergedichten uit het afgelopen decennium.

Jullie weten het misschien ondertussen wel of toch nog niet… Ik heb een zwak voor boeken met gedichten. Nog maar sinds een goed half jaar eigenlijk, maar kijk… Het is er stilletjes ingeslopen en nee, het moet er helemaal niet uit.

Toen het boek ‘Een stukje van de regenboog’ een kleine maand geleden uit kwam, twijfelde ik geen seconde! Het boek kon volgens de beschrijving alleen maar een pareltje zijn en dat moest ik getest hebben.

Over het boek
‘Een stukje van de regenboog’ bevat alle mooiste kinderdichten uit het afgelopen decennium en nu ik het boek thuis heb kan ik dat enkel maar bevestigen.

Hoe boek start met een geweldige inhoudstafel. Ja, ik val in herhaling… I love it! Ik en inhoudstafels… Het is iets. Al vind ik er toch ook een klein minpuntje aan. De gedichten zijn onderverdeeld in duidelijke thema’s zoals familie, gevoelens en gedachten, natuur, dieren, … Daaronder vind je dan steeds de auteur en daarachter het gedicht. Alleen… De titels van de gedichten hebben verschillende lettertypes. Mijn persoonlijk stoort dat wel . Mijn ogen gaan daardoor van links naar rechts en van boven naar onder over het blad waardoor het net iets langer duurt om iets terug te vinden, maar hé… Als dat het maar is.

Het boek bevat inderdaad de allermooiste kindergedichten. Echt, wat een pareltjes staan er in. Het hele boek is ook ontzettend mooi geïllustreerd. Geen felle drukken kindertekeningen, maar zachte ‘oude’ tekeningen die echt getekend zijn met potloden, of zo ziet het er toch uit. De tekeningen zijn ook niet allemaal waarheidsgetrouw. Een varken dat vliegt, een vogel met vrouwenbenen, … Het maakt de droomwereld die je creëert met gedichten nog veel mooier.

Het past zo mooi samen allemaal.

Wijzelf gebruiken het boek om er op tijd en stond een gedicht uit te lezen binnen het thema waar we op dat moment in werken. De ene keer lezen we het gewoon, de andere keer schrijven we het over en nog een andere keer knutselen we er iets bij.

Waarom het boek een aanrader is?
Gewoon het totaalplaatje. De illustraties bij de prachtige gedichten. De duidelijke thema’s met voor elk wat wils. Gedichten voor kinderen die eigenlijk ook heel erg geliefd zijn bij volwassenen. De kleuren die zo goed bij elkaar passen. Het oranje lintje dat als bladwijzer dient, maakt het gewoon af.

En om echt een detail te noemen… Het boek blijft open liggen op eender welke pagina. Het valt niet dicht! Echt, dat is gewoon zalig als je met en boek bezig bent tijdens je lessen.

Praktische informatie
De gedichten zijn uitgezocht door Jan Van Coillie en de wondermooi illustraties zijn van de hand van Sassafras De Bruyn. Het boek telt 136 pagina’s en heeft een stevige harde kaft.

Het boek kost 29,99 euro en is daarmee niet het goedkoopste, maar die prijs wel zeker en vast waard.

‘Een stukje van de regenboog’ kan je hier kopen en inkijken.

Meer boekentips over boeken met gedichten lezen?
Ik wou dat ik een vogel was
De vier kaboutertjes door de seizoenen heen

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden. Dit artikel bevat ook een gekregen artikel, dit verandert niets aan mijn eerlijke mening over het product zelf.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!