Monopoly Junior, de gewone Monopoly, Monopoly Planes, Monopoly voor valsspelers, … we hebben wel wat versies in huis (gehad), maar toen ik hoorde van een Monopoly voor slechte verliezers… Jah, toen stond ik op de eerste rij.

Ik heb 2 echt héél slechte verliezers in huis, mijn man en Thibeau. Met slecht bedoel ik SLECHT. Dat is met roepen, tieren, met dingen gooien, op dingen slaan, huilen, dingen kapot doen, …

Een Monopoly voor slechte verliezers leek me dus wel wat om met Thibeau te spelen. Gewone Monopoly en al zeker de valsspelers verise mag hij echt niet meer spelen van mij. Het is gewoon voor niemand leuk dan.

Wat is er anders aan de slechte verliezers versie?
Alle spelregels van de klassieke Monopoly zijn ook van tel voor de slechte verliezers versie. Er komen wel enkele regels bij. Elke keer je moet betalen krijg je in deze versie een verliezersmunt. Heb je 4 munten dan mag je je pion inwisselen voor meneer Monopoly.

Als je meneer Monopoly bent dan is dat het moment om geld te verdienen. Overal waar je moet betalen, krijg je geld en ook als je geld moet krijgen dan krijg je het gewoon. De gevangenis? Daar kan je niet naartoe als je meneer Monopoly bent. Gooit er iemand dubbel dan mag jij als meneer Monopoly een huis zetten op 1 van jouw bezittingen. Gewoon… Zomaar! Kom je op hetzelfde vakje als een andere speler dan mag je 1 van zijn/haar bezittingen stelen zonder meer. Zelfs al staat er een huis of hotel op!

Kortom, hoe meer je moet betalen, des te meer valsspelersmunten je krijgt en des te vaker en langer jij dus meneer Monopoly kan zijn en het geld kan binnen rijven.

Pas op! Dit wil niet zeggen dat je niet alsnog kan verliezen. Thibeau bleek op een bepaald moment echt te verliezen. Heel der straten met bezittingen moest hij van de hand doen. Ja hoor, de slechte verliezer kwam meteen in hem naar boven. Maar, uiteindelijk won hij dus alsnog. Al heeft het samenspannen met zijn broer tegen mij er vast wat bij geholpen. Ze hadden namelijk beiden duizenden Monopoly centen en ik maar 1500. Tsjah… Al goed ben ik een sportieve medespeler.

Nuttig om weten
Wij hebben de Belgische editie en deze bevat alle kaartjes plus spelregels zowel in het Nederlands als het Frans. Je kan dus kiezen in welke taal je speelt. Ik vind dat echt een mega grote meerwaarde. Goed voor tijdens onze lessen Frans. We gaan het spel zeker eens in het Frans spelen dus!

Er is uiteraard ook een Nederlandse editie.

Monopoly opent een tijdelijk compensatiefonds voor slechte verliezers!
Wat moet je hiervoor doen? Simpel! Je stuurt gewoon een mailtje naar monopoly@lvtpr.com en beschrijft daarin jouw gedrag als slechte verliezer. Uiteraard is beeldmateriaal om alles te bewijzen meer dan welkom. Je kan ook vertellen welke schade je hebt geleden door het spelen met een slechte verliezer. Dit alles kan je insturen tot en met 30 november 2020.

Als je dit hebt gedaan dan is het wachten, want er worden 10 winnaars gekozen. Deze 10 winnaars krijgen dan het nieuwste Monopoly voor slechte verliezers spel en een cadeaubon ter waarde van 20 euro van bol.com!

Deze actie verloopt dus niet via mij en de winnaars zullen dus door het Monopoly compensatiefonds zelfs verwittigd worden. Je kan alle actievoorwaarden hier terugvinden.

Ik kan alleen maar zeggen dat het echt een heel leuk spel is en dus zeker de moeite om erbij te hebben.

Voor wie graag de vele emoties wil zien tijdens een spelletje Monopoly voor slechte verliezers…

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden. Dit artikel bevat ook een gekregen artikel, dit verandert niets aan mijn eerlijke mening over het product zelf.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!