Eindelijk was hij daar begin november… Het ruimteboek! Zolang naar uitgekeken. Hij stond op mijn lijst van zodra hij op bol.com stond als pré-order. Natuurlijk heeft dat een reden. Ik ben niet zomaar wild enthousiast over elk nieuw boek dat wordt aangekondigd, zelfs niet als er mooie verkooppraatjes bij worden verkocht. Het ruimteboek heeft namelijk al 2 broertjes. Het bosboek en het zeeboek. Beiden in mijn bezit sinds 1,5 jaar. Alle 3 de boeken zijn van de hand van Sarah Devos en doordat ik dus al ervaring had met het bosboek en zeeboek, wist ik wat ik kon verwachten van het ruimteboek.

Toen het ruimteboek geleverd werd, was ik meteen enthousiast. Het is een perfecte opvolger van de andere twee en helemaal in dezelfde stijl. Ik ben dus wild enthousiast en heb alvast het volgende, het hemelboek, op mijn wishlist staan.

Waarom is het ruimteboek zo geweldig?
De inhoudstabel
Om te beginnen… De inhoudstabel! Ik hou van een goede inhoudstabel en geloof mij… Ik heb nog nooit een boek gezien met zo’n duidelijke inhoudstabel als die van het ruimteboek (of bosboek/zeeboek). Titels, tussentitels, kleurtjes en lettertypes, … Alles is aanwezig om dingen om snel terug te vinden in het boek. Zalig!

Een boek zoals het ruimteboek lees je (ik toch niet) niet zomaar van voor naar achter. Dat gebruik je om informatie in op te zoeken, uit te leren, in te ontdekken, je te verwonderen, … Je gaat dus eerder gericht op zoek en dan is een goede inhoudstabel van onschatbare waarde.

Wat je in het boek kan lezen
Er zijn 7 grote hoofdstukken in het boek naast de randinformatie die voor en na de grote hoofdstukken komen.

1. De basis over de ruimte
Hier vind alles over hoe het begon, wat een zonnestelsel is en alle andere belangrijke informatie die je eigenlijk moet meehebben voor je start.

2. De aarde, onze maan en onze zon
Lijkt me duidelijk waarover dit hoofdstuk gaat, niet? Alles over deze 3 dingen kom je gewoon te weten.

3. Door de mens gemaakt
In de ruimte is er vanalles aanwezig dat door de mens is gemaakt zoals satellieten, het ISS, … Daarover leer je alles in het derde hoofdstuk. Maar ook over dieren en mensen die in de ruimte zijn geweest bijvoorbeeld.

4. Onze planeten

5. Schitterende sterren
Alles wat je ooit wilde weten over sterren vind je in dit hoofdstuk. Van gaswolken tot sterrenstof en een boel praktische tips om zelf te gaan sterrenkijken. Trucjes om zelf te meten met je handen, alles over sterrenbeelden, enzoverder, enzoverder.

6. Kometen, meteoroïden, meteoren en meteorieten
Wist je dat er een komeet bestaat met de naam ‘De badeend’, ik nu wel in elk geval. Ik bedoel maar… Hoe geweldig grappig is dat?!

7. Meer mysteries van de ruimte


De opmaak van het boek
Eerst en vooral wil ik zeggen dat niet enkel de teksten van de hand van Sarah Devos zijn, ook de illustraties zijn dat. Het zijn geen levensechte illustraties, maar ook geen gekke of rare dingen. Het zijn gewoon heel duidelijke illustraties die, als je de illustraties ziet, je meteen weet wat er wordt bedoeld. Gewoon klaar en duidelijk. Zachte kleuren, prachtige toevoeging bij de tekst.

Het boek bevat heel veel informatie, maar toch gaat de informatie nooit vervelen. Ze wordt namelijk continu afgewisseld met leuke tips, super toffe weetjes, nuttige sites, … Kortom geen saaie encyclopedie die gaat vervelen.

Waarom het boek zo goed is
Dat is samen te vatten in 1 zin…

Het boek is anders dan alle anderen.

Er zijn tig boeken over de ruimte te vinden, maar vaak zijn ze in grote lijnen toch echt wel hetzelfde. Dezelfde informatie op vaak dezelfde manier weergegeven en met of felle prenten of onduidelijke prenten. Het ruimteboek is dat niet. De informatie is leuk, uitgebreid, afwisselend en met illustraties die echt waarde geven aan het boek.

Wat wij van het boek vinden
Ik zet dit altijd bij mijn boeken bij, maar ik denk dat onze mening duidelijk is. Een aanrader, zonder meer!

Je kan het ruimteboek hier inkijken en kopen.

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden. Dit artikel bevat ook een gekregen artikel, dit verandert niets aan mijn eerlijke mening over het product zelf.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!