Meer dan een jaar geleden kregen we van SAM – Sensory clothing for kids de SAM Texture broek. Ze vroeg me of ik de broek wilde testen en dat deden we, alleen was ze nog wat te groot en bleef ze dus tot nu in de kast liggen.

SAM verkoopt kledij voor kinderen die bijvoorbeeld geen naden kunnen verdragen zoals sokken en ondergoed zonder naden. Super initiatief vind ik dat. Ook wel leuk om te vermelden is dat SAM een Belgisch merk is!

Ze verkoopt dus ook broeken. Super zachte comfortabele broeken en ook de SAM Texture broek. Deze broek heeft 8 subtiele friemelelementen om kinderen te helpen zich beter te concentreren bijvoorbeeld. De broek is gemaakt uit scheurvaste stof.

Wat wij er van vinden
De scheurvaste stof lijkt correct al is het een broek van Victor en wordt dat dus niet tot het uiterste getest als dat het een broek van Lucas zou zijn. Die zijn broeken hebben echt altijd gaten, maar de scheurvaste stof is degelijke kwaliteit dat is zeker. De broek is ook wat dikker en dus zalig voor de winter. Daarnaast is de stof zacht en aangenaam om te voelen.

De pasvorm… Je kan de broeken niet aanpassen aan je kind. Ze zijn gemaakt met een rekker, maar voor smalle kindertjes als de mijne was de broek echt veel te breed. Ik heb ze zelf moeten aanpassen. Ik snap dat ze er geen knoopjes in willen maken om ze te verkleinen omdat die dan weer storend kunnen zijn voor prikkelgevoelige kinderen, maar dan zijn er andere oplossingen. Denk maar aan een rekker die je kan aantrekken en aan de buitenkant van de broek kan vastkleven met velcro. Misschien iets waar SAM mee aan het werk kan gaan. Met wat denkwerk moeten hier echt meer mogelijkheden zijn waardoor je een breder publiek kan aanspreken. Voor mijn jongens is het een no go. 1 broek aanpassen wil ik doen, maar geen hele kleerkast.

De friemeldingen zijn echt kei leuk. Ik zou natuurlijk kunnen zeggen waar ze verstopt zitten, maar dat doe ik niet. Het ontdekken is veel te leuk. Ik kan wel zeggen dat ze echt subtiel zitten verborgen. Zo blijft de broek toch stoer voor oudere kinderen die toch zo iets nodig hebben. Jammer genoeg was de bijgeleverde fidget bij ons na een week stuk. Dit was echt een topper, Victor zou er mee zijn gaan slapen als hij mocht. Hij zou nu verbeterd moeten zijn, maar dat heb ik zelf niet kunnen testen.

De prijs voor de SAM Texture broek is 89,95 euro. Voor een kinderbroek, njah… Wat mij betreft te duur. Ik snap van waar de prijs komt en de broek is het dat zeker waard, maar een kinderbroek an sich is het dat voor mij niet waard. Heb je een kind dat dit soort kleding echt nodig heeft, dan krijg je echt wel prijs/kwaliteit.

Denk je nu ‘Oh, mijn kind heeft echt naadloze kledij nodig!’ dan kan ik je SAM zeker aanbevelen. Er zit veel liefde en passie in het merk. Neem gerust zelf een kijkje op de website!

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden. Dit artikel bevat ook een gekregen artikel, dit verandert niets aan mijn eerlijke mening over het product zelf.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!