Leuk, educatief, grappig, kleurrijk, kwalitatief, groeit mee vanaf cijferherkenning tot en met de maaltafels geautomatiseerd zijn en vooral… Helemaal niet duur.

Kijk, dat is nu de samenvatting die ik wil zien als ik op zoek ben naar een spel en dat is exact de samenvatting die past bij Crocs’ Outfit van BS Toys.

Het spel dient oorspronkelijk om de maaltafels te oefenen. Je draait een cijfer en Croco om en vanaf dan moet je snel zijn. Je telt het aantal dingen dat Croco aan heeft en vermenigvuldigd dit aantal met het omgedraaide cijfer. Wie als eerste het kaartje met daarop de oplossing kan pakken met zijn plopper aka wc-ontstopper, wint een punt.

Maar, je kan ook de kaarten omdraaien. Nu moet je het cijfer en aantal kledingstukken optellen en zo oefen je optellen tot en met 20.

Echter bedacht ikzelf nog gemakkelijkere spelregels.

Leg enkel de cijfers tot 10 en gebruik enkel de Croco kaarten. Tel het aantal kledingstukken en zoek er het juiste cijfer tot en met 10 bij. Of selecteer kaarten zodat je optellen tot 10 kan oefenen. Met andere woorden alle cijferkaarten en Croco kaarten tot en met 5.

Op deze manier kan je het spel nog veel langer gebruiken.

Oh ja, je hoeft niet op snelheid of met de punten te spelen als je teveel slechte verliezers in huis hebt. 😜

Jarenlang speelplezier voor amper 14 euro. Say what?!

Een topaankoop binnen ons gezin. Geef toe… Wie vindt die ploppers nu niet geweldig?

Wil je het spel graag zelf aankopen? Dat kan hier.

Wil je nog meer leuke educatieve spellen ontdekken? Je vindt ze hier.

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!