Dat dit mijn volgende boekentip zou worden, verbaast waarschijnlijk niemand.

Van zodra ik het hemelboek van Sarah Devos kon bestellen in pré-order, deed ik dat ook. Ik had namelijk al de 3 andere boeken uit deze reeks en wie me al langer volgt, weet dat ik ontzettende fan ben van haar boeken.

Ik reviewde het ruimteboek eerder al vol enthousiasme hier op mijn blog. Het is dus maar logisch dat ik, nu het hemelboek uit is, er weer een post over schrijf.

Net als de andere 3 boeken heeft ook het hemelboek een hemelse inhoudtabel. Ja, ik kick op duidelijk inhoudstabellen.

Het boek bevat werkelijk alles wat je moet weten over de wereld van wind, weer en wolken. Je leert over de straalstroom, hoge- en lagedrukgebieden, mist, Saharazand, sneeuw, zeppelins, weerballonnen, optische fenomenen, regenbogen en nog zoveel meer.

Het boek past perfect bij de andere 3 boeken dankzij de leuke schrijfstijl en de steeds weer terugkerende realistische, maar eenvoudige en aantrekkelijke illustraties.

Zowel tekst als illustraties zijn van de hand van Sarah Devos zelf.

Voor welke leeftijd? Elke leeftijd. Nu ja, misschien niet voor kleuters. Hoewel… Als je het boek in huis hebt en je kleuter vraagt je dingen over het weer, dan heb jij alvast een naslagwerk in huis waarbij je je kind van correcte informatie kan voorzien. Het boek groeit zo als het ware met je kind mee en ook als volwassene kan je nog ontzettend veel leren uit dit boek.

Net als bij de andere 3 boeken kan ik het boek samenvatten als: Het boek is anders dan alle anderen. Tig boeken over dit onderwerp, maar geen enkel boek zoals dit. Het boek bevat leuke en afwisselende informatie met illustraties die echt een toegevoegde waarde hebben.

Klik hier om het hemelboek in te kijken.
Klik hier om het bosboek in te kijken.
Klik hier om het zeeboek in te kijken.
Klik hier om het ruimteboek in te kijken.

Zoek je nog meer leuke boekentips? Je vindt ze hier.

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!