Taalproblemen, het is iets waar we binnen ons gezin wel wat ervaring in hebben.

De man heeft dyslexie, de oudste zoon ontwikkelingsdysfasie welke als bij wonder niet meer terug te vinden is sinds thuisonderwijs, zoon 2 heeft stotterproblemen gehad (nu enkel nog bij stress), dan hebben we er 2 met verbale dyspraxie en laat ons zeggen dat de logopediste al eens een mini zorgje over Nathan uitspreekt. Bij die laatste hoop ik nog dat het vanzelf goed gaat komen. 🤫

Dat ik dan ook boeken in dit thema heb, is niet zo verwonderlijk.

Deze 2 pareltjes verdienen dan ook een plaatsje op mijn profiel.

📚 Het land van de grote woordfabriek gaat niet zozeer over taalproblemen, wel over durven spreken en vooral het zorgvuldig uitkiezen van woorden. Over hoe duur woorden zijn, zeker de woorden vol liefde en welk magisch vermogen deze woorden kunnen hebben.

Het boek is prachtig! Zowel het verhaal als de illustraties. Echt een must have.

📚 De woordenwolkjesmachine is dan weer een boek over stotteren. Het legt in begrijpbare taal uit aan kinderen, ouders, ondersteuners,… uit wat stotteren is en hoe je ermee om kan gaan.

Het boek begint met een verhaal op kindermaat en achteraan vind je uitleg en informatie over stotteren voor de ouders of ondersteuners.

Een super mooi boek. Zelf ben ik geen grote fan van de illustraties, maar ze spreken de kinderen wel enorm aan. De informatie achteraan het boek is super uitgebreid en duidelijk. Echt heel waardevol.

Je kan De woordenwolkjesmachine hier kopen voor 15,95 euro.

Het land van de grote woordfabriek heb je in een gewone versie (16,50 euro) en een kleine geschenkversie (9,95 euro).

Wil je nog meer leuke boekentips ontdekken? Je vindt ze allemaal hier.

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!