Wie zijn we? Dat is de vraag waar je hier een antwoord op krijgt.

Wij zijn Joeri (°16/04/1986) en Kimberley (°5/03/1989) en zijn getrouwd op 13 juli 2013.
Samen met onze 5 kinderen vormen wij een christengezin uit het Waasland (België).
Uiteraard hebben onze 5 kinderen ook een naam, Lucas (°12/2008), Thibeau (°02/2010), Victor (°12/2013), Charlotte (°11/2015) en Nathan (°04/2018).
Om ons gezin helemaal compleet te maken, loopt er ook nog een hulphond in opleiding rond. Onze eigenste Rocky (°01/2019).

Ik, Kimberley, ben diegene die blogt. Ik ben altijd thuisblijfmama geweest, al heb ik wel 2 jaar als onthaalmoeder gewerkt. Mijn grote passies zijn mijn kinderen en hun opvoeding. Daar bewust mee bezig zijn is dan ook een logisch gevolg. Dragen, (lang)borstvoeden, wasbare luiers, thuisonderwijs, … zijn daar allemaal onderdeel van. Stuk voor stuk bewuste keuzes.

Ik ben een aantal jaar geleden beginnen bloggen (op een andere blog) om mijn gedachten van me af te schrijven. Onze oudste zoon heeft autisme, gilles de la tourette en ontwikkelingsdysfasie. Ook onze tweede zoon heeft autisme en onze derde volgde ook met diezelfde diagnose. Onze derde zoon heeft ook verbale dyspraxie en praat daardoor met een spraakcomputer.
Door al die extra zorgen waren er heel wat obstakels en moeilijkheden en door deze van me af te schrijven, kon ik er wat afstand van nemen en er beter mee omgaan. Intussen is de blog stevig veranderd. Met de verandering van gewoon onderwijs naar thuisonderwijs ging het accent vooral daarop liggen. Toch blijven ook andere onderwerpen aan bod komen. Vandaar ook ‘thuisonderwijs en meer’.

Ook ik heb de diagnose autisme, iets wat vele dingen duidelijk maakt. Ik ben niet te verlegen om daar over te praten dus als je daar vragen over moest hebben kan je me gerust mailen.

Om het plaatje van onderwerpen om over te schrijven af te maken, kreeg mijn man eind 2018 een zwaar ongeval. Hij hield hier een NAH (Niet-Aangeboren Hersenaandoening) aan over. Je kan dus wel stellen dat we niet zo direct een doorsnee gezin zijn voor de buitenwereld. Wat voor ons vaak ‘normaal’ lijkt te zijn, is dat vaak niet voor anderen.

Naast het bloggen blijf ik mezelf via afstandsonderwijs bijscholen, nu ja veel stelt dat nu ook weer niet voor. Verder probeer ik te helpen daar waar het kan en me af en toe in te zetten als vrijwilliger en als ik nog ergens wat tijd over heb probeer ik me te verdiepen in fotografie, maar mijn gezin staat steeds op nummer 1. Samen een uitstap, samen dingen doen, … Gewoon Wij is een hecht gezin en waar je eentje ziet, zal je doorgaans ook de 6 andere zien.

Heb je vragen, opmerkingen, tips, wil je samenwerken, iets vertellen, … het maakt niet uit. Je kan steeds mailen naar kimberley@gewoon-wij.be of je kan gebruik maken van het contactformulier.

12 Reacties

 1. Hoi,
  Ik ben zelf moeder van 7 kinderen ( 21, 19, 17, 7, 6, 4 en 3j oud) . Ik ben er over na aan het denken om met de 4 jongste thuisonderwijs te beginnen. Maar wat ik mij het meest afvraag is , hoe doe je de dagindeling? En geef je de ‘lessen’ allemaal zelf of heb je hulp?

  1. Tgoh, de dagindeling is voor elke thuisonderwijzer anders. Wij doen vooral dingen op papier en in boekjes in de namiddag. Door de dag worden er veel educatieve spelletjes enzo gespeeld. Het is echt zelf zoeken wat het beste bij jou en je kinderen past. Ik doe inderdaad alles zelf 🙂

 2. Hey Kimberley,

  Eigenlijk pas recent op je blog terecht gekomen (toen ik op zoek was naar info over thuisonderwijs).
  Ik vind het altijd super als ik in de eerste zinnen al lees “..en wij hebben een zoon die autist is”, dan denk ik “yes! hier heb ik wat aan!” 😉
  Zelf ben ik mama van 2 zoontjes (7 en 6) en Robin (onze oudste) is ook autist en heeft ook DCD.
  Ook ik ben altijd thuismama geweest, en had zo ook al vrij vroeg door dat Robin ‘anders’ was.
  Ondertussen zit Robin in het 2de leerjaar en behaald hij goeie punten (vorig jaar kreeg hij GON maar dit jaar doet hij alles helemaal zelf!).

  Maar de laatste tijd lijkt Robin steeds minder enthousiast om naar school te gaan, de maandag is het zwaarst maar het zwakt niet echt af naarmate de week vooruit gaat.
  Hij geeft aan niet geplaagd/gepest te worden in de klas (al weet hij het vaak zelf niet wat onder plagen/pesten valt).
  Hij is ook graag gewoon thuis en heeft vaak geen/weinig behoefte aan kinderen rond zich (behalve z’n broer dan).
  Daar komt nog bij dat zijn sociaal emotionele ontwikkeling een jaartje achterkomt zodat hij zich vaak jonger voordoet dan zijn leeftijd is.
  Z’n juf heeft al aangegeven dat dit naar volgend jaar en de komende jaren steeds meer zal beginnen opvallen, en dat z’n klasgenoten dat steeds minder aangenaam zullen vinden…
  Nu gaat alles nog goed, maar de school heeft wel een beetje een reputatie dat ze kinderen die ‘anders’ zijn niet volledig steunen (wanneer dingen beginnen mis te gaan).

  Daarom dat ik dus alvast informatie aan het verzamelen ben, voor het geval we de stap willen zetten naar thuisonderwijs, zodat m’n ventje gewoon lekker zichzelf kan blijven zijn in deze vaak harde wereld! 🙂
  (sorry voor de lange reactie!)

 3. Hallo, hoe tof is uw blog seg.

  In heb een vraagje, waar haal jij het educatief gerief en hulpmiddelen. Mijn Zonen zijn 11 en 9 en starten in januari met thuisonderwijs.

  Groetjes Anouska

  1. Hey Anouska

   Dankjewel voor het compliment!
   Ik haalde alles uit mijn eigen webshop die nu gestopt is. Ik probeer vooral veel tweedehands en uit de kringloop te kopen. Verder gewone speelgoed winkels ook. Ik ben dus niet zo op de hoogte van andere webshops omdat ik recht bij de bron zat.

   Groetjes Kimberley

 4. Beste Kimberley,
  als leerkracht lager onderwijs ben ik vol bewondering hoe jij dit allemaal aanpakt! Ik vind je blog trouwens ook zeer nuttig om zaken uit over te nemen in de dagelijkse klaspraktijk!
  Keep up the good work! Veel bewondering hoor!

 5. Dank Kimbely ik hoop met Klaspop Kasper ook je website een beetje bekender te maken zoadat velen je werk respecteren. Bij clown kasper is ook alles gratis. Groetjes. Meester Bart

 6. Wauw, ik las je verhaal en je aanpak en ben enorm onder de indruk! Heeel veel moed en keep up the good work. Ik blijf graag de blog volgen.
  Liefs, sahar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.