Wie zijn we?


Wie zijn we? Dat is de vraag waar je hier een antwoord op krijgt.

Wij zijn Joeri (°16/04/1986) en Kimberley (°5/03/1989) en zijn getrouwd op 13 juli 2013.
Samen met onze 4 kinderen vormen wij een christengezin uit het Waasland (België).
Uiteraard hebben onze 4 kinderen ook een naam, Lucas (°12/2008), Thibeau (°02/2010), Victor (°12/2013) en Charlotte (°11/2015).

Samen zijn we ook eigenaar van de webshop Houten Spel.

gewoonwij-fotoshoot-familyportrait-huwelijksverjaardag-17
Ik, Kimberley, ben diegene die blogt. Ik ben altijd thuisblijfmama geweest, al heb ik wel 2 jaar als onthaalmoeder gewerkt. Mijn grote passie zijn mijn kinderen en hun opvoeding. Daar bewust mee bezig zijn is dan ook een logisch gevolg. Dragen, (lang)borstvoeden, wasbare luiers, thuisonderwijs, … zijn daar allemaal onderdeel van. Stuk voor stuk bewuste keuzes.

Ik ben een aantal jaar geleden beginnen bloggen (op een andere blog) om mijn gedachten van me af te schrijven. Onze oudste zoon van heeft autisme, gilles de la tourette en ontwikkelingsdysfasie. Ook de jongste zoon heeft autisme. Bij de middelste zoon zijn er vermoedens van mogelijks een vorm van autisme. Door al die extra zorgen waren er heel wat obstakels en moeilijkheden en door deze van me af te schrijven, kon ik er wat afstand van nemen en er beter mee omgaan. Intussen is de blog stevig veranderd. Met de verandering van gewoon onderwijs naar thuisonderwijs ging het accent vooral daarop liggen. Toch blijven ook andere onderwerpen aan bod komen. Vandaar ook ‘thuisonderwijs en meer’.

Ook ik heb de diagnose autisme, iets wat vele dingen duidelijk maakt. Ik ben niet te verlegen om daar over te praten dus als je daar vragen over moest hebben kan je me gerust mailen.

Naast het bloggen probeer ik ook af en toe te gaan hardlopen, nu ja veel stelt dat nu ook weer niet voor. Verder probeer ik te helpen daar waar het kan en me af en toe in te zetten als vrijwilliger en als ik nog ergens wat tijd over heb probeer ik me te verdiepen in fotografie, maar mijn gezin staat steeds op nummer 1. Samen een uitstap, samen dingen doen, … Gewoon Wij is een hecht gezin en waar je eentje ziet, zal je doorgaans ook de 5 andere zien.

Heb je vragen, opmerkingen, tips, wil je samenwerken, iets vertellen, … het maakt niet uit. Je kan steeds mailen naar kimberley@gewoon-wij.be of je kan gebruik maken van het contactformulier.

4 gedachten over “Wie zijn we?

 • 11 januari 2017 om 20:42
  Permalink

  Hoe zijn jullie begonnen met thuisonderwijs, zijn jullie zelf leerkrachten?

  Beantwoorden
 • 4 november 2017 om 13:06
  Permalink

  Hoi,
  Ik ben zelf moeder van 7 kinderen ( 21, 19, 17, 7, 6, 4 en 3j oud) . Ik ben er over na aan het denken om met de 4 jongste thuisonderwijs te beginnen. Maar wat ik mij het meest afvraag is , hoe doe je de dagindeling? En geef je de ‘lessen’ allemaal zelf of heb je hulp?

  Beantwoorden
  • 4 november 2017 om 13:19
   Permalink

   Tgoh, de dagindeling is voor elke thuisonderwijzer anders. Wij doen vooral dingen op papier en in boekjes in de namiddag. Door de dag worden er veel educatieve spelletjes enzo gespeeld. Het is echt zelf zoeken wat het beste bij jou en je kinderen past. Ik doe inderdaad alles zelf 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *